ארועים ותערוכות
 התערוכה גוֹמְלֵיDATA צמחה סביב הממד ההיסטורי של בית הנסן וסביב הסיפור ׳עד עולם׳ של ש״י עגנון: המקום הידוע בכינוי “בית המצורעים”, הוקם בשנת 1887 כבית חולים לטיפול במחלת הַנסֶן (צרעת). האמונה הרווחת שהצרעת מדבקת גרמה לכך שהבית ותושביו היו מבודדים, כך שמכורח הנסיבות בית החולים התקיים ברובו כמשק אוטרקי. שם התערוכה הוא צירוף של שתי מילים: גוֹמְלֵי – מי שגומל את עצמו או אחרים מדבר מה, Data – חוק או מידע.
בתערוכה מוצגות עבודות אמנות עכשוויות של אמנים ותיקים לצד אמנים צעירים, העוסקות במושג המשק האוטרקי ובפעולות העוסקות באוטונומיות של המרחב. הן מתבוננות במקום כיחידה אוטונומית אידיאלית או/ וקטסטרופלית, מושבה שתושביה מקיימים חיים רוחניים, אך למעשה מייצגים את מי שהוקעו מהחברה. היצירות מפזורות בחלליו השונים של בית הנסן, בניהם חללים שלא נחשפו לקהל הרחב עד תערוכה זו.
פעולת האצירה הקולקטיבית , של 12 אוצרים, מייצגת שיתוף פעולה ארוך טווח של קבוצת למידה זו המאגדת נקודות מבט אוצרותיות מגוונות, ומשמרת קולות אינדיווידואלים שנולדו מתוך קשר אישי של כל אחד מן האוצרים עם האמנים.
אמנים משתתפיםאביטל גבע, אבינועם שטרנהיים, אורלי הומל, אתי שוורץ, בן הגרי, דנה לוי, הילה בן ארי, הילה עמרם, ורד אהרונוביץ׳, טל רוזן אליעזר, מיטל כץ-מינרבו, קבוצת סלה-מנקה ואיתמר מנדס-פלור, סיפור ישראלי, עודד הירש, ענבל הופמן, עתר גבע, שחר יהלום, שרון בלבן, שרון גלזברג, תומר ספיר, תמיר צדוק, תמר לצמן.
אוצרים: אורנה נוי לניר, אילנית קונופני, בר גורן, ג׳ודית לנגלרט, דניאל גורודנציק, טלי קיים, יעקב ישראל, יצחק מזרחי, מעיין לוי, לילך עובדיה, רננה בנית, תמרה גרמובה. התערוכה התגבשה ונאצרה במסגרת קורס בהנחיית נירית נלסון.