ארועים ותערוכות

אודות IN PRINT יריד ספרי אמנות

IN PRINT יריד ספרי אמנות נוסד בשנת 2018 ומתרחש מדי שנה בירושלים. היריד מציע מגוון יצירות פרי עבודתם של מעל מאתיים יוצרים בינלאומיים החל מספרי אמן ועולמות ה-Zine , וכלה בקטלוגים שאזלו ומהדורות מיוחדות של ספרי אמנים.

 

IN PRINT הוא ארגון עצמאי הנוסד על ידי ג'נה רומנו ודניאל גורודנציק, התומך באמנים מקומיים הפועלים במדיום הדפוס. מטרתנו לטפח קשרים וחילופי דברים בינלאומיים בתעשיית ספרי האמנות על ידי הבאת אמנים בינלאומיים ליריד שלנו, תוך ייצוג וקידום יצירותיהם של אמנים מקומיים. לצד היריד, IN PRINT מציע תכניות כגון השקות ספרים, סדרת פאנלים ושיחות עם אמנים.

 

IN PRINT יריד ספרי אמנות 2022 

IN PRINT יריד ספרי אמנות 2022 יתקיים גם השנה בבית הנסן, בית לתרבות ויצירה הממוקם בלב ליבה של ירושלים. היריד הינו אירוע חגיגי בן שלושה ימים המציע למכירה ספרי אמנות שנוצרו על ידי מעל 60 משתתפים ביניהם בתי הוצאה לאור, הוצאות קטנות, ואמנים. מבקרים ביריד יוכלו ליהנות ממגוון רחב של ספרי אמנות ייחודיים, והיכרות עם מגוון היוצרים המשתתפים. במהלך ימי היריד יתקיימו פאנלים ושיחות בנוכחות יוצרים נבחרים. 

 

מה מייחד את היריד השנה?

בשונה משנים קודמות, IN PRINT יריד ספרי אמנות בגרסתו העדכנית יפעל במתכונת "קלאסית" יותר של ירידי ספרים, כאשר כל משתתף מייצג את עצמו באמצעות דוכן עצמאי ומוכר בו את ספריו. מתכונת זו תאפשר לבאי היריד להכיר באופן אישי את האמנים, דפסים, ומו״לים לצד עבודותיהם. היריד יציע 30 דוכנים המציגים ספרי אמן, זִינים, ספרי אמנות, קטלוגים ועוד. 

 

התכנית של IN PRINT יריד ספרי אמנות כוללת השנה השקות ספרים לשני פרסומים חדשים, האחד מאת אלון אוריון והשני מאת יובל חי. כל אחד מהיוצרים יזמין את המבקרים ביריד להשתתף בדיון אודות ספרו החדש. היריד מציע מבחר פאנלים ושיחות עם אמנים, פתוחים לקהל הרחב ומציגים נושאים שונים הנוגעים ליצירת ספרי אמנות והדפסתם.

 

נוסף למנעד המשתתפים ביניהם אמנים, מו״לים ויוצרים העוסקים במלאכת הדפוס, יוצעו למכירה גם יצירות וספרים שנעשו על ידי משתתפים בינלאומיים שאין באפשרותם לנכוח ביריד.  

 

שעות פתיחה:

רביעי, 16 בפברואר, 18:00-23:00

חמישי,17 בפברואר, 15:00-23:00

שישי, 18 בפברואר, 10:-15:00

תוכנייה

 

רביעי, 16 בפברואר

שעות פתיחה: 18:00-23:00

 

18:00 |  הרמת כוסית, כיבוד ומוזיקה

19:30 | השקת הספר ​​עזרא אוריון – פַּסָל בין-גלקטי (בשפה העברית)

21:00-20:00 | שיחה בין אלון אוריון, מעצב הספר ובנו של עזרא אוריון, לבין אודי אדלמן, מנהל ואוצר ראשי, המרכז הישראלי לאמנות דיגיטלית. השניים ישוחחו על העבודה עם גוף עבודות של אמן שהלך לעולמו. 

 

חמישי, 17 בפברואר

שעות פתיחה: 15:00-23:00

 

18:30- 19:30 | שיח אמן – מרב סלומון יחד עם אלון בראייר ועפרה עמית (בשפה העברית)

הוצאת Salomon & Daughters מוציאה ספרים מאויירים למבוגרים מאז 2016. מרב סלומון, המייסדת והעורכת הראשית של ההוצאה'תשוחח עםעם עפרה עמית (Undercover)  ואלון בראייר (צמח בית), האחראים על שניים מספרי ההוצאה. השלושה יטילו אור על תהליך העבודה על הספרים, על האתגר של מאיירים, הרגילים להתגיב

לטקסט נתון, לכתוב טקסט בעצמם, על מה זה ספר חזותי למבוגרים ועל למה להוציא לאור ספרים פיזיים בעידן דיגטלי. השיחה תכלול מצגת.

 

20:00 -21:00 | השקת ספרו החדש של יובל חי, אבק ושריטות (בשפה העברית)

אבק ושריטות, שמו של ספר הצילומים החדש של יובל חי, מתייחסת לפילטר בתוכנת פוטושופ המשמש העלמת אבק ושריטות על סריקות נגטיבים לספר ניתנה תת-כותרת ״תל אביב-יפו, ישראל״ ממקמת את הפרויקט וממסגרת את מבטו של יובל על פני העיר. יובל מתעד באינטנסיביות את חייו ובצילומים מתוארים בני משפחתו וחבריו הקרובים. 

 

שישי, 18 בפברואר

שעות פתיחה: 10:00-15:00

11:00-12:00 | שיח אמן – ניל פולברג: מראה במקדוניה (בשפה האנגלית)

הצלם ניל פולברג יגולל את סיפור המסע של יצירת ספרו האחרון מראה במקדוניה. פולברג, שנמשך למקדוניה בשנת 1971 ואל התרבות העממית התוססת שלה, קיבל מלגה מאוניברסיטת קליפורניה בברקלי על מנת לצלם את הארץ ההררית ואנשיה – אך המשימה הסתבכה עם התערבותם של המשטרה ושירותי הביטחון של המדינה.

 

12:00-13:00 | שיח אמן – שיחה בנושא ספר אמן – על מה ולמה?- אנדי ארנוביץ והאוצרת וחוקרת אמילי בילסקי (בשפה האנגלית) 

האמנית הירושלמית אנדי ארנוביץ והאוצרת וחוקרת אמילי בילסקי ישוחחו על הצורות והמשמעויות השונות של ספרי אמן, המשיכה אליהם והאתגרים הכרוכים בהם עבור אמנים עכשוויים וחובבי אמנות.

13:00-14:00 – שיח אמן – דוד דובשני (בשפה העברית)

דוד דובשני עוסק ביצירת קומיקס, ציורים והדפסים. בשיחתו יציג דובשני ספרי קומיקס וספרים נבחרים שהוציא, ביניהם: חישובי קיצין, טור שבועי המתפרסם ב״הארץ״, מסעות הרב שניאור זלמן מנדלוביץ, קומיקס נסיוני בפורמט מגילה, ו״חושך״ מגזין לספרות, אמנות וקומיקס. נוסף לספרים, דוד יציג בשיחתו את המנעד הרחב של הקשרים בין קומיקס לאמנות עכשווית.

 

משתתפים

אלחנדרה אוקרט/לוסי אלקוויטי/דורון אדרר, אליסיה שחף, אנדי ארנוביץ, אני ואתה, בצלאל בן-חיים, ג'ודית אפלטון/נגה גרינברגת/דוד צבי קלמן, גלריה אלמסן, גפן רפאלי, דוד הראל, דן אורימיאן, דני שניאור, דניאל ארום, דניאלה וכסלר, האברמים, הביאנלה של ירושלים, המחלקה לתקשורת חזותית בבצלאל, ורד נבון, זיו דיו, יהודה, מיקלף ספרי אמנות ,יובל חי/דנה לב לבנת/ליהי בנימיני/אנה ים/הגר ציגלר/אלדד מנוחין, Yundler Brondino Verlag, יסמין רושקה, ליאורה וייז, למה קיפוד, מאייל, מאיר ראובן זלבסקי, מגזין-A5, משה נברובה, נח פולברג/יואל קנטור/יעל הרמן, ניצן נצר, נעם וגורה שכטר' PHOTO:ISRAEL, Solomon & Daughters Books, סיגל כספין סגל, סמדר שרת, עדי קפלן ושחר כרמל, ענבל בר-שלום פלג, רונית שני/נורית גור לביא/פראנס לבה, רותם מקרית גת, רחל פישמן, שלמה ישראלי, שרה ל. זינגר.

 

אודות המייסדות

דניאל גורודנציק היא אוצרת עצמאית, עוסקת בכתיבה, ומנהלת יריד ספרי אמנות, המתגוררת בתל אביב. דניאל מנהלת שלושה אוספי אמנות של האספן סרג׳ תירוש – אוסף Africa First, אוסף START, ואוסף תירוש דה ליאון. דניאל אצרה תערוכות ואירועים באינדי – גלריה שיתופית לצילום, Off Site, The Wrong Biennale ובבית הנסן. מאמריה נכללו בפרסומים מקומיים ובינלאומיים ביניהם Art She Says, מגזין As Promised, מגזין Telavivivan, ו-This is Tomorrow.

 

דניאל בעלת תואר ראשון בתקשורת חזותית מבית הספר לעיצוב החדש של פרסונס, ניו יורק, ובעלת תואר שני בלימודי אוצרות מהאקדמיה בצלאל לאמנות ועיצוב. המחקר שלה עוסק באמנות ישראלית ואמנות אפריקאית עכשווית ופוליטיקה של זהויות. 

 

ג׳נה רומנו עוסקת באסטרטגיית תוכן וייעוץ אמנותי. לג׳נה ניסיון בכתיבת תוכן ובלוגים, אודות אמנות וביקורת אמנות. היא מתמחה באסטרטגיית תוכן  ועריכת בלוג בנושאים כמו עיצוב אתרים וחווית משתמש. ג׳נה במקור מניו יורק ומתגוררת כיום בירושלים. בעבר ניהלה חברת ייעוץ אמנותי בירושלים למשך חמש שנים, לפני פנייתה לעולם ההיי-טק. היא בעלת תואר ראשון במוזאולוגיה ומייסדת יריד IN PRINT  לספרי אמנות ו-SALOON תל אביב. 

 

 

Facebook | Facebook event

Instagram 

inprintartbookfair.art