ארועים ותערוכות

The OWL Lab – מעבדת מילים, אובייקטים, מבוכים וגלמים – התחילה לפעול בפברואר 2022. מעבדת הפרפורמנס נוסדה במסגרת החוג לתיאטרון באוניברסיטה העברית בירושלים בשיתוף המרכז לאמנות ומחקר מעמותה בניהולה של קבוצת סלה-מנקה (ד״ר דיאגו רוטמן, ראש החוג לתולדות התיאטרון באוניברסיטה, ולאה מאואס, המנהלת האמנותית של מרכז מעמותה). המעבדה נולדה מתוך רצון לחקור וליצור באמצעות שחזור, האקינג ושימוש חוזר במכשור טכנולוגי מיושן (מקרן שקופיות, מסועי ספרים, מוג אנלוגי ועוד), שילוט והוראות הפעלה ממעבדות שונות באוניברסיטה, לצד שימוש חדש בחומרי ארכיון שעבר זמנם, חומרי הוראה ופרקטיקות פדגוגיות מהעבר.

 

במסגרת המעבדה עסקו תשעה אמנים וסטודנטים לתארים מתקדמים בדרכים שונות של העברת ידע ושל (דה)ארכיביזציה. במקביל לעיסוק ב״חסר הייעוד״ ובמה שיצא מכלל שימוש (the obsolete),  הגישה העומדת בבסיס פעילות המעבדה היא יצירה-מחקר, ופעילותה נועדה לאפשר שחזור ממשי של אירועים פדגוגיים ושל שיטות מחקר מיושנות, שחלק מהן נדחקו לשולי הפרקטיקה האקדמית, בשאיפה ליצור פרקטיקה ניסיונית מבוססת-מחזוּר של יצירת ידע חדש-ישן. במעבדה עסקנו גם בשאלת השפעתם של חידושים טכנולוגיים על עיצובה של החוויה האמנותית, הפרפורמטיבית והפדגוגית.

 

התערוכה הופכת את חללי מעמותה לחללי תצוגה ומחקר של חברי המעבדה ומפגישה תהליכים אלו עם הקהל. זמן הצגת התערוכה הוא גם זמן כתיבה ורפלקסיה של מנהלי המעבדה על המחזור הראשון שלה.

 

אוצרים: סלה-מנקה

שעות פתיחה: ימים ג׳–ה׳ 13:00-18:00 | ימי ו' 10:00-14:00

ארועים במסגרת התערוכה : 

"הסינתי העברי הראשון"

יום עיון, 24.1, 20:00, עליית הגג בבית הנסן

בין המשתתפים תומר דמסקי, ערן זקס, אייל ביטון, אמיר מאיר, רוברט אפרוימסון

קבוצה קטנה של אמניות, אמנים, חוקרות וחוקרים, עוסקת בשחזור אולפן שהקים המלחין וחלוץ המוזיקה האלקטרונית יוסף טל בתחילת שנות ה-60. הקבוצה מציגה גם סרט תיעודי אך מופשט על התהליך.

 

19:00 ביקור חופשי בתערוכה The OWL LAB

והדגמה של המוג וצפייה בסרט

 

20:00 ד״ר דיאגו רוטמן מילות פתיחה

 

20:10 גרוטאה עם עבר מפואר: מוזיקה אלקטרונית מוקדמת dummies for- תומר דמסקי

כל מה שרציתן לדעת על מוזיקה אלקטרונית ולא העזתן לשאול: תומר דמסקי מתנסה בהסגברה לטכנופוביות מתוסכלות, מאמלקת את מלחמת אסכולות הסינתיסייזרים האמריקאית בין ה-Coast East ל-Coast West, ותוהה על עתיד המוסיקה האלקטרונית בישראל. 

 

20:30  האולפן האלקטרוני כאתר מלאכה אקזיסטנציאל- ערן זקס

ערן זקס מספר מחדש את סיפור גילגוליו השונים של "האולפן הישראלי למוזיקה אלקטרונית" מראשיתו הגולמית ועד לאחריתו, כניסיון בלתי פוסק לזקק ולממש את האידיאל האמנותי של יוסף טל – אידיאל שבו למחקר הצלילי ולפעולה היצירתית בצליל יש מקום מרכזי בדרך להשגתה של מטרה רחבה ועמוקה בהרבה: בריאה של שדה התרחשות אקזיסטנציאלי, המאפשר פיתוח של רגעים משמעותיים של "הבקעה רוחנית", הן עבור המאזין והן עבור המלחין.

 

 21:00  Seven ways to look at a Moog –  Robert Efroymson

Efroymson on the many paradoxes of an instrument more than fifty years of age.