ארועים ותערוכות

בתכנית:

7.3.19 – Dating tips for big data

יהונתן קלינגר- עו“ד ואקטיביסט, ממובילי המאבק נגד המאגר הביומטרי

14.3.19– צדק אלגוריתמי

ד“ר תומר שדמי- הפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית

28.3.19 – הנדסה גנטית ומזון

ד“ר שי פליישון- ביוJLM

 

סדרת ההרצאות בנושא אתיקה וטכנולוגיה ובו יחידה בשיתוף פעולה עם מרכז המחקר להגנת הסייבר – תכנית סייבר ומשפט האוניברסיטה העברית שתעסוק בזכויות אדם במרחב הדיגיטלי.

במהלך המפגשים יציגו מומחים מתחומים שונים שאלות אתיות העולות בעקבות ההתפתחות הטכנולוגית המהירה בנושאים דוגמת: פיתוח בינה מלאכותית, פיתוח כלי מעקב וכלי נשק והשפעתם על זכויות אדם, הטיות והאופנים בהן הן עלולות להתקבע ולהעמיק פערים בחברה והאחריות שיש למעצבים ולמפתחים בבניית העתיד.

התקדמות הטכנולוגיה מייצרת דילמות אתיות רבות. התפתחויות טכנולוגיות נוטות להציע כח רב ויכולות מוגברות לשולטים בהן, והתקופה הנוכחית מאופיינת בהרחבת ההגדרה של האנושי, ברצון לברוא עולמות חדשים, אך גם בערעור על המוכר והמסורתי ובאיום על הסביבה. ההתפתחות הטכנולוגית מהירה כל כך שלרוב הציבור קשה להבין לא רק את החידוש המדעי אלא גם את ההשלכות הרחבות של תופעות חדשות כמו עריכה גנטית בעוברים, או ייצור מערכות אוטונומיות. במקום לשאול כיצד ההתפתחות הטכנולוגית משקפת את הערכים של החברה שלנו (או זו שהיינו רוצים להיות) או כיצד חדשנות מדעית וטכנולוגית יכולה לתרום לאיכות החיים של האדם, הדיון הציבורי כיום סביב טכנולוגיות מתקדמות (ובפרט סביב בינה מלאכותית) נוטה להתמקד בפיתוחים עתידיים, בהזדמנויות ואיומים ופחות בהשלכות המוסריות.

 

מטרת סדרת ההרצאות היא לאפשר לקהל להכיר ולהבין את המשמעויות הנרחבות של ההתפתחויות הטכנולוגיות המהירות המאפיינות את זמננו, לפרוש את ההקשרים ההיסטוריים, ללמוד את התפקידים השונים בהן הטכנולוגיה משחקת ומעצבת את היום-יום.תשומת לב מיוחדת תוקדש להבנת התפקידים והאחריות שיש לעיצוב בממשקים שונים (עיצוב מערכות, והשפעה על דפוסי התנהגות) עם הטכנולוגיות החדשות.