ארועים ותערוכות

במסגרת ה-Underground Academy יצאו אמני מעמותה במשלחת אתנוגרפית אל מדבר יהודה מחוץ לירושלים (אזור כביש ירושלים יריחו) כדי לפגוש קבוצה שחיה חיי פליטות: בני שבט ג'האלין הבדווי, שהפכו פליטים לראשונה ב-1949 עת גורשו מאדמתם בנגב, אז נדדו עד לאזור מדבר יהודה, בו הארעיות ממשיכה להיות חלק מחיי היומיום. האמנים פגשו נציגי משפחה, שמעו את סיפורם וסיפרו על כוונותיהם לרכוש מהם מבנה.  הרעיון היה לפרק את המבנה ולהרכיבו מחדש בגינת בית הנסן וכך להשתיל פיסת מציאות אחת בתוך מציאות אחרת.

אמנים משתתפים: איתמר מנדס-פלור, הגר גורן, קטורה מנור, חן כהן, ניר יהלום, ישעיהו רבינוביץ, סלה-מנקה

 

לקראת חג הסוכות 2014 החליטה קבוצת סלה-מנקה, מנהלי מרכז מעמותה בבית הנסן, לפתח בשטחי בית הנסן סוכה ציבורית שבה תתקיים פעילות לחג. סלה מנקה ואמני מעמותה בחרו לא לבנות סוכה מרהיבה או חדשנית בעיצובה. במקום זה, בניסיון להעמיק במשמעות הטעונה של הסוכה ומתוך התייחסות למציאות החברתית הישראלית, בחרו האמנים להדגיש את ארעיותו של המבנה ואת הקשר שלו לחיי הפליטוּת, וכך ליצור זיקה לא רק להיסטוריה היהודית אלא גם למציאות הישראלית ולהציע קריאה עכשווית של הסוכה כממשות וכסמל.

 

יום שלישי, 7.10.14 ב-19:30 חנוכת הסוכה: "נדודים במדבר" – פולוטיקות של מקום ממדבר סיני למדבר יהודה: שיח בסוכה בהשתתפות אלון כהן ליפשיץ, אבו סולימן אל קורז'אן משבט ג'אלין, הרב ג'רמי מלגרום, סלה מנקה ואמני מעמותה.

 יום שישי, 10.10.14 הדיור הציבורי עובר לסוכה:
13:00 פיקניק בסוכה
14:30 שיח בנושא הדיור הציבורי
16:00 מנגנים על הסוכה

 

עם הסוכה יועבר לא רק המבנה אלא גם סיפור אחר של פליטות ושל שהייה במדבר אל מרכז ירושלים. הסוכה המאומצת מציעה קריאה של ההיסטוריה היהודית, התבוננות על מצב של פליטות, חיפוש אחרי מרחב אתני-לאומי-חברתי חדש, רדיפה אחרי חופש וחשיפה למציאות ישראלית מגוונת ולפרדוקסים של ההיסטוריה. במהלך החג יתקיימו בה פעילויות הקשורות לנושא זה.