ארועים ותערוכות

לא פעם ומאחורי הקלעים, פעולת השימור חיה לצד פעולה נוספת ומשמעותית לא פחות – השחזור. פעולה זו, המייצרת היסטוריה בהווה, מטעינה אותה במשמעויות נוספות והופכת את הישן לחדש. במזון, שחזור הוא פעולה אינהרנטית עוד מהעת העתיקה. ייבוש מזונות במלח שמר אותם לאורך זמן, והזנתם מחדש בנוזלים הטעין אותם טעמים חדשים, שונים מאד מתצורתם המקורית. על גדות הכנרת ולאורך אגן הים התיכון התקיימה תעשייה ענפה של שימור דגים במלח. מלאכת השימור נעשתה ב״ממלחות״ על קו החוף, אליהן רוכזו דגים טריים שזה עתה נמשו מהים, נוקו, הומלחו ונארזו. לאורך ההיסטוריה, נאספו שלל מתכונים אשר תרגמו מחדש את טעמם של אותם דגים לפי תקופות ומסורות משתנות. לשבוע אחד יעלו לירושלים 15 טון מלח ממפעל המלח בעתלית, בעזרתם ישוחזרו ה״ממלחות״ ואיתן – מלאכת השימור המקומית. לאורך ערב הפתיחה, יחולצו מקירות המבנה דגים שנכבשו תחת המלח ושימרו טעם ומסורת קולינרית ישראלית. אלה יושבו לחיים בעזרת מתקני שחזור, כלי עבודה ייעודים ומיני מרקחות. לאחר ערב הפתיחה ישוחזר גם האירוע עצמו בנקודות סאונד במרחב המלח שישמיעו צלילים שהוקלטו באירוע, וכך יהפוך גם הוא, דרך פעולת השחזור, למשהו חדש.

יוצרות:  מיכל אביתר וכרמל בר | הפקה:  בת אל דותן | עיצוב גרפי, תאורה ותלבושות:  יערה בר | עיצוב סאונד:  כרמל בר | עיצוב וידאו:  גיא ארליך | בניית עמדות:  אביאל אבודרהם |מומחי בנייה בשיטת אדמה נגוחה:  רוני הלוי ותום אלקלעי |בנאים:  דוד פינטו, רואי סנדובסקי | מחלצים:  עפרי עומר, עינב רוזוליו, יותם בן חורין | משחזרים:  גיא און, סיה פרמינגר, קינן בזל, מיכל בן יהודה, איתמר בנאי, צ'י טזורו | ראיונות עם: ד"ר אורי מאיר צ'יזיק, ד״ר גיא שטיבל | תודות מיוחדות:  דלית שמחוני בר, ענת אביתר, יוסי אביתר.

פרויקט זה התאפשר בזכות תרומת מלח הארץ