ארועים ותערוכות


14:45 
מה עושים עם אמנות? פסטיבלים ותערוכות ענק

ההרצאה תסקור את אינפלציית תערוכות הענק של השנה האחרונה, תוך התייחסות ביקורתית להצהרות האוצרותיות שמלוות אותן וליחס בינן לערים המארחות אותן.

קרן גולדברג, מבקרת אמנות, דוקטורנטית במחלקת Visual Cultures שב-Goldsmiths, לונדון, וכותבת באופן קבוע למגזיני אמנות שונים ובהם "ערב רב",  Mousse, Art-Agenda, ArtReview ו-ARTnews.

 

15:00 מה עושים עם אמנות? עבודה

עבודה כאמנות / אמנות כעבודה בעידן הלא-חומרי

מה מספרת לנו האמנות על עולם העבודה שאנחנו חיים בו היום ואילו אלטרנטיבות היא מציעה, אם בכלל.

גלעד רייך (Gilad Reich) אוצר עצמאי ודוקטורנט בחוג לתולדות האמנות באוניברסיטת תל-אביב

 

15:45 מה עושים עם אמנות? אבק

הקרנת בכורה ירושלמית לעבודת הוידאו "ערוץ האבק" (רועי רוזן, 2016)

ערוץ האבק היא יצור כלאיים של תרבויות: אופרטה מושרת ברוסית על שואב אבק בריטי במציאות ישראלית. העיסוק באינטימיות ובניקיון, באבק ובלכלוך מוליך אל ״חולות״ ואל הפחד מפני הזר.

פרופ' רועי רוזן מלמד במדרשה לאמנות בית ברל ובאקדמיה לאמנות בצלאל. תערוכותיו האחרונות כוללות רטרוספקטיבה במוזיאון תל אביב (2016), ואת הדוקומנטה לאמנות באתונה ובקאסל (2017). ספרו האחרון, ״חיה ומות כאווה בראון וסיפורים אינטימיים אחרים״ (מהדורה באנגלית ובגרמנית) ראה אור השנה בהוצאת סטרנברג.

מספר המקומות מוגבל*

 

16:15 מה עושים עם אמנות? פליטות

הטריבונלים של הקולנוע

כיצד מאפשר הקולנוע לחשוף את הכשלון החוזר של המשפט הפלילי הבינלאומי? ההרצאה תתבונן בשלושה סרטים שחושפים בעיה עקרונית ביוזמה שנולדה אחרי מלחמת העולם השנייה – לקיים משפטים פליליים בין לאומיים בגין העבירות החמורות ביותר.

איתמר מן מרצה למשפטים בפקולטה למשפטים, אוניברסיטת חיפה.

 

16:30  מה עושים עם אמנות? חלומות

"מי בכלל צריך שירה אזידית בישראל?!"

עידן בריר הוא דוקטורנט בביה"ס להיסטוריה באוניברסיטת תל אביב, עמית מחקר בפורום לחשיבה אזורית וחבר בחוג המתרגמים מערבית לעברית במכון ון ליר בירושלים. מתרגם ספרות ושירה ערבית. לאחרונה ראה אור הספר בתרגומו, "אין בבעלותי דבר מלבד החלומות: אנתולוגיה של שירה אזידית בעקבות האסון, 2016-2014" (מכתוב, 2017).

 

17:15 מה עושים עם אמנות? מהפכה

חלונות ROSTA – מונומנט לא מונומנטלי: כרזות תעמולה סובייטיות במרחב הציבורי בשנים 1919–1922

אינה ברקוביץמעצבת גרפית ומאיירת, בוגרת תואר ראשון בסוציולוגיה ושירותי אנוש ותואר שני בהצטיינות בתולדות האמנות עם התמחות באוצרות באוניברסיטת חיפה.

 

 

מה עושים עם אמנות?

כנס ירושלים לאמנות, שייערך זו הפעם השנייה, הוא יוזמה משותפת של מוסד האמנות הירושלמי מנופים וכתבי-העת "ערב רב" ו"הרמה". מטרת הכנס היא לנסות לחבר בין הנעשה באקדמיות ובמוסדות להשכלה גבוהה לבין אמנים, אוצרים, מנהלים אמנותיים ואנשי מקצוע מעולם האמנות והתרבות בארץ ומחוצה לה.

שאלת המפתח של הכנס השנה היא "מה עושים עם אמנות?". 200 השנים האחרונות הציעו תשובות רבות ומגוונות לשאלה הזו: מהתבוננות נוקבת במציאות ועד לבריחה ממנה; מהמצאות אוטופיסטיות ועד לפעולות אקטיביסטיות; משותפות במסגרות פוליטיות ועד לניסיונות פריצה שלהן; מהתפרקות, אקסטזה ופנייה אל הנשגב, ועד לעיסוק בחומרי היומיום הנמוכים ביותר; מהסתייגות מן העולם המודרני והפוסט-מודרני ואזהרה מפני השלכותיו – ועד לחגיגה והתענגות על מאפייניו.

הכנס מציע לבחון את השאלה "מה עושים עם אמנות?" על רקע תקופה של אי-יציבות פוליטית עולמית, שינויים חברתיים וסביבתיים ומהפכות תרבות מקומיות ובינלאומיות. הפאנלים והפעילויות האחרות שייערכו במסגרת הכנס יפנו זרקור אל הדברים שהאמנות יכולה לחולל ולחלל, יתהו על הסיבות לכך, ויעשו זאת תוך התייחסות הן לסוגיות היסטוריות והן לשאלות אקטואליות באמנות בת זמננו.

שפת ההרצאות עברית, אלא אם צוין אחרת. מספר המקומות מוגבל. ההרשמה מראש במייל: jlmartconf@gmail.com

ייתכנו שינויים, אנא התעדכנו באתר הפסטיבל. לעמוד האירוע בפייסבוק

 

17:45 מה עושים עם אמנות? האקינג

סיפור המסע של שני האקרים וחבריהם בניסיון לפרוץ את הפרלמנט הישראלי, ואיך מצאו את עצמם עוסקים באמנות רשת – במקום בפוליטיקה של הרשת.

יואב ליפשיץ וטל מסינג מייסדי המפלגה הפיראטית הישראלית – קולקטיב שפעל במרחב הפוליטי ובשדה האמנותי בין השנים 2012-2015, אוצרים ביחד עם המרכז לאמנות עכשווית בתל אביב את פרוייקט ״לכודים ברשת״ / Captive Portal, פרויקט אוצרות וירטואלי תלוי מקום.

 

18:00 מה עושות עם אמנות? לומדות על העולם

שיחה עם קולקטיב אקטיבסטילס ויעל מאירי על השימוש בצילום ככלי שמאפשר ללמוד על העולם, לקיים דיאלוג עם המציאות ולבחון את המקום שאנו חיים בו. נדבר על צורות של דיאלוג בין צלמים למצולמים, על צלמים שעובדים כחלק מקהילה ועל צלמים שמבקשים לספר את סיפורם של אחרים. נדון בעשייה שמתקיימת בשוליים ומבוססת על דרכי תצוגה אלטרנטיביות מול עשייה במסגרת המוכרת של עולם האמנות, נחשוב על הקשר שבין הפוליטי-מחאתי לאישי-הפוליטי ונחקור את המתח בין תפקידם של צלמים כמתעדים למעמדם כאמנים.

מנחה: רונן אידלמן

יעל מאירי יוצרת רב תחומית. בעבודתה, המבוססת צילום, ייצוגי גוף קוויריים ודימויי טבע מייצרים סממני זהות החורגים מהניראות המקומית המוכרת. היא מפרסמת חוברות צילום ופנזינים בהוצאה עצמית ובימים אלה עובדת על ספר חדש.

 אקטיבסטילס:  אורן זיו צלם, ממייסדי קולקטיב אקטיבסטילס. בוגר מחלקת Forensic Architectureבאוניברסיטת גולדסמית׳, לונדון. שירז גרינבאום צלמת ועורכת בקולקטיב אקטיבסטילס. עורכת הספר ״אקטיבסטילס: צילום כמחאה בפלסטין/ישראל״ (Pluto Press, 2016) יחד עם דר׳ ורד מימון.

 

19:00 מה עושים עם אמנות? תחזוקה / הרצאת מפתח
תחזוקה וחופש: אנחנו מתכוונים להישאר כאן בעולם?

מירל לדרמן יוקליס (אנגלית)

אמנות היא חופש.

אנחנו מתכוונים להישאר בחיים על הפלנטה הזאת? איזו עבודה עלינו לעשות כדי להישאר כאן? ואם נעשה את העבודה הזאת, מה יקרה לחופש הבלתי מוגבל שלנו, לרוחנו החופשית? ואם אבלה את חיי בעבודה, מה יקרה לחופש שלי, לרוחי?

כמה מן השאלות מוטמעות באמנות שלי במשך עשרות שנים. וכן, כמה שאלות מיועדות לכם.

מירל לדרמן יוקליס העובדת ויוצרת ברחבי העולם, היא האמנית הרשמית (הלא-שכירה) של מחלקת התברואה של ניו-יורק. היא מתגוררת כיום בירושלים וחברת סגל בתוכנית התואר השני של בצלאל. היא מיוצגת על-ידי גלריית רונלד פלדמן, ניו-יורק